2010-02-02

Lost in vampires.

I torsdags firade jag och Chriss ett officiellt år tillsammans. Det innebar för vår del hemmalagad sushi och Linköping-Luleå på Cloetta Center. Crille fick rosor på sängen på morgonen och på eftermiddagen fick jag en ros och första Twilightboken på engelska. Jag var fast.. Vi bestämde oss för att äta lite mer fancy under fredagen istället, vilket innebar trerätters på BARBQ. Gott var det, och skönt att slippa laga mat för en gång skull. Hem till jordnötsringar och På Spåret. Somnade lagom till Skavlan klockan nio, helt slut...
Lördagen spenderades på stan under förmiddagen. Vid halv fem tog jag pendeln till Norrköping och Elina. Vi åt tacos tillsammans med hennes närmaste klasskamrater och drog vidare till en korridorsfest med pingisbord och asiatiskt tema. Kvällen avslutades på Trappan, Norrköpings kårhus, med isbar, uppstoppade björnar och ett trångt dansgolv. Jag hade kvällen till ära lånat Crilles turkosa overall som flera kastade frågande blickar efter. Jag låtsades vara systemvetare tills folk undrade varför det stod "Crille" på benet.

Söndagen innebar som varje söndag framöver - storhandling och storstädning. När vi varit duktiga började Crille plugga och jag tog favortiboken och läste. Från halv tre till elva-snåret.
Måndagen var jag sjuk. Jag vill inte trötta ut er, och mig, mer än så, men doktorn (som jag äntligen fick komma till) konstaterade magkatarr. Grattis Sverige! Jag har ett stressigt jobb, har flyttat från en stad till en annan - 110 mil närmare bestämt, har skyhöga krav på mig - ALLTID och har lätt för att stressa upp mig. Klart som Bullens korvspad att kvinnan får magkatarr! Har fått lite tips från Emmelie och min yoga-lärare för att kunna hantera katarren och stressen. Mer yoga åt folket!
Innan jag gick till doktorn igår tog jag en promenad för att göra några ärenden och få kroppen att komma igång för att sukta efter mat igen. Hämtade SMASK-biljetter, köpte andra boken i Twilightserien och fixade ett nytt pass hos passpolisen. Kommer troligtvis inte att bli insläppt i Kina med det kortet som den kvinnliga polisen tog på mig, men jag ville inte vara jobbig med att ta ännu fler. Ser ut som en hypad narkoman, ungefär.

Nu ska jag fortsätta att läsa om Bella, Jacob och Edward. För övrigt har jag börjat tänka på engelska istället för svenska, drömmer om vampyrer och människor, och jag är helt fast i träsket. Jag önskar att jag kunde hålla mig till den långa resan till Kina och tillbaks, men det går inte. Can't. Wait. To. Read. Again.

3 kommentarer:

 1. I know the feeling. Saknar mina böcker nu, det börjar väl bli dags för en andra omgång :)

  SvaraRadera
 2. Jag är lika fast. Ska dyka ner i nummer två typ nu, eller ikväll efter jobbet.

  Jobbigt med katarren, hoppas du bättrar på dig!

  SvaraRadera
 3. Aj då! du vet den om äpplet, jag hade också magis när jag var i din ålder. Men man måste inse att man kan inte vara med på allt, utan magen behöver fasta rutiner! Var rädd om dig min underbaring! (du har bara ett liv)PAPPS!

  SvaraRadera