Dundermüsli för mage och tarmar.
Cirka 20 portioner.
1 dl honung
4 msk rapsolja
1 dl honung
4 msk rapsolja
2½ dl vatten
5 dl havregryn
1 dl havrekli
1 dl krossade linfrön
1 dl havrekli
1 dl krossade linfrön
2 dl solrosfrön
1 dl valnötter
1 dl pumpafrön
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade katrinplommon
1 dl goyibär
1 dl russin
Blanda alla torra ingredienser utom den torkade frukten i en bunke.
Blanda sedan honung, olja och vatten och häll det över grynen och nötterna.
Rör om.
Strö ut blandningen på en plåt klädd med bakpapper och rosta i 200 grader i ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Passa så att det inte bränns, sänk värmen något mot slutet.
1 dl valnötter
1 dl pumpafrön
1 dl hackade torkade aprikoser
1 dl hackade katrinplommon
1 dl goyibär
1 dl russin
Blanda alla torra ingredienser utom den torkade frukten i en bunke.
Blanda sedan honung, olja och vatten och häll det över grynen och nötterna.
Rör om.
Strö ut blandningen på en plåt klädd med bakpapper och rosta i 200 grader i ca 30 minuter.
Rör om då och då.
Passa så att det inte bränns, sänk värmen något mot slutet.
Ta ut plåten och låt müslin svalna innan du blandar den i den
torkade frukten.
Förvara mörkt i en lufttät förpackning.
Förvara mörkt i en lufttät förpackning.
Recept hämtat från detoxdiet.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar