2011-09-22

Världens bästa Lasse

Min underbara bror, även kallad Sniff, fyllde 22 i början av september. Som den snälla och rara syster jag är köpte jag honom två biljetter till då nästan slutsålda Lars Winnerbäck-konserten på Konserthuset i Göteborg. En biljett till honom. En biljett till mig.

Jag lånade en mall från NT och tillverkade en fin affisch till honom.

Och när vi väl kom dit i tisdags... Det finns alldeles för få ord för att kunna beskriva känslan. Det var som att jag levde i nuet, blev helt hänförd av musiken och kunde inte tänka klart. Jag har sett Lasse flera gånger live, men det här var annorlunda. Vi satt nästan längst bak, bredvid ljud- och ljusteknikerna. Men det spelade ingen roll, det var ruskigt bra platser var man än satt.

Alla låtar hade arrangerats om, de var lugna, överraskande och texten gick fram extra tydligt. Man kunde ta på ångesten och vemodet. Han var sparsam med mellansnacket, men berättade ändå om sin syn på Linköping och om bakgrunden till "Hugger i sten".

Dessutom inledde han med en ny låt - och spelade sedan tre till under den två timmar långa konserten! De finns på Youtube om man söker på "Hosianna", "Vem som helst blues", "Ett slags liv" och "Utkast till ett brev".

Det var intimt, kärleksfullt och bara alldeles.. Alldeles... Alldeles underbart.

1 kommentar:

 1. Tack för kommentaren i min blogg :)
  Vet inte exakt vad min praktik kommer att vara ännu. Åker dit via "Norrsken", ett projekt via Piteå kommun som jag är inskriven i. Minns inte riktigt vad staden hette, utan det var något krångligt namn.
  På första träffen igår fick vi fylla i önskemål och sådant, t.ex. intressen och så.
  Ja, det ska bli riktigt roligt! Längtar till slutet på oktober :D

  MVH /Erica

  SvaraRadera