2011-10-05

Tur i oturen?

Man kan väl säga att turen dämpades lite igår från föregående otroliga turdag.

Precis när vi plockat fram all mat för taco-middag såg vi en brandman komma gåendes utanför köksfönstret. Say what?! Det visade sig att det brann två trappor upp, men i trappuppgången bredvid vår.

Det var bara att ta på sig jacka och skor, gå ut till andra sidan och se på spektaklet tillsammans med, vad det kändes som, 50 andra.
Tre brandbilar, två ambulanser och en polisbil hade parkerat utanför oss. Brandmännen släckte snabbt branden som troligtvis uppstått genom en osläckt cigarettfimp. De boende själva var inte hemma, men vi pratade lite med deras granne, som själv ringt 112. Det hade tagit eld i ett sidobord på balkongen och i dag ser man att plåten som skyddar insynen på balkongen har smält lite.

Tur i oturen att branden inte spred sig.

Vi hann precis in, göra i ordning tacos och sätta oss när iPhone-konventet började. Där presenterades iPhone 4S i stället för iPhone 5, som de flesta (inklusive jag) trott och hoppats på. Men när jag kollade in den nya mobilen på Apples hemsida blev jag frälst och glad igen. Tur i oturen - det kom en ny upphottad version i alla fall!

 Brandmännen i full action. Vår balkong syns längst ner till vänster i bild.

Kvittot på vår två-rättersmiddag på Ikea i måndags. Turdagen levererade!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar