2009-03-07

Plugghästar och Drömföräldrar

Igår kväll kom Emmelie hem till mig efter hennes träning. Hon var svettig. Jag skickade in henne i duschen med kravet att hon inte skulle komma ut innan hon var skrubbad och väldoftande. Hon klarade sin uppgift.
Vi åt popcorn och choklad (jag) och fruktsallad (Emmelie), och såg den omtalade filmen Pay it forward. Den var sådär mysig, lite brakänsla i magen. I ungefär 90 minuter. Sen tog den en vändning som gjorde kinderna blötare än västkusten. Se den. Vi mår fortfarande dåligt.
I natt pratade jag om konstiga sms och trodde att Emmelie var Crille. NEJ, inga sådana tankar - jag höll om henne lite varsamt..

I morse tog jag en promenix runt Ankars och Norrstrand, med en avstickare ut på isen och träffade några Upplevelseettor som raggade barn. Alltså, de höll i lilla Bothnialoppet och det var barnfattigt i starten.
Resten av dagen har ägnats åt vårt grävarbete. Vår första artikel är nästan helt färdig, och FAN vad bra den är. Jag blir så lycklig. Återigen: VI ÄR SÅ JÄVLA BRA!!! Snacka om att ta ut "segern" i förskott, vägen är fortfarande lång och tradig (är inte det skånska?), men i slutändan kommer det vara värt all tid vi har lagt ner i kursen.

Ikväll blir det lax till middag i min ensamhet (ganska skönt) och Melodifestivalen hos Linda. Välkommen hem Linda, Piteå är roligare än Stockholm!

Höll på att glömma: Pappa ringde igår, två gånger på en timme. Lite suspekt? Inte för stunden. Jag tänkte bara att han saknade mig. Första samtalet: han frågade hur lägenheten låg i förhållande till ICA Kvantum (mor & far hälsade ju på i november, och vet vart ICA ligger) och så vidare. Andra samtalet: Han frågade om jag var hemma runt 17, och sa att de hade skickat ett paket med lite smågrejer. Jag såg till att vara hemma vid den tiden, och förväntade mig glatt ett paket från Bussgods. Strax efter fem, när jag hade en halvtaskig (hade inte så många ingredienser hemma) tonfiskpasta på spisen, ringde det på dörren. I trappuppgången stod det tre ICA-kassar och en vilsen pojke. Maten var till mig! Pappa tyckte att det var längesen de varit och fyllt på frysen, så han hade beställt hem mat till mig. Tror du jag blev glad? (Jag hade planerat att leva på mitt lilla matförråd tills Crille var i Sverige igen, och kunde betala hälften...) Nu är frysen full, kylen proppad och skafferiet har inte en tom spot. TACK BÄSTASTE NI!!!

4 kommentarer:

 1. Åhh, så avundsjuk man blir...

  SvaraRadera
 2. Vad söta föräldrar du har :-)

  SvaraRadera
 3. Mamma Längvik2009-03-08 11:24

  Hahaha... det var väl en glad överraskning!! Paps e påhittig... Kr@m

  SvaraRadera
 4. Biko Jarlenius Riverol2009-03-08 11:25

  Sthlm är bäst.....glöm aldrig det!!!!!!

  SvaraRadera