2009-07-20

Fisherman, and his friends...

I fredags åkte jag och Crille som sagt till Åbyn. Efter någon timme satt vi ute på den spegelblanka älven där gäddor och abborrar höll till. Vi började genast med en fisketävling. Jag på metspö. Curry och Crille på kast. Tävlingen var hetlevrad och jag och Crille delade tillslut vinsten med sex fiskar var. Curry fick ingen alls. Jag fick den största, cirka 700 gram. Good girl.
Kvällen avslutades med "film". Jag somnade efter fem minuter, Crille och Curry såg hela. Klockan 0200 låg vi i alla fall i Kajutan, den båtinredda lilla stugan brevid huvudstugan. Zzzzzzzz...
Vaknade utvilade, åt en frukost utomhus. Crille och Curry rensade fisken medan jag tittade på. Currys mor Gunilla kom ner i finkläderna och filéade min abborre.
Därefter gjorde vi lunch innan vi satte spaden i jorden ännu en gång för maskletande. Ut på älven igen. Denna gång var det jag som hade otur. Jag hade inte fått någon fisk, medan Crille och Curry fått minst fem var. Crille säkert ännu fler. Men vi bytte ställe och jag bytte spö till ett kast. Sex fiskar på mindre än en halvtimme. Kvällen, ja - det hann bli kväll, slutade med mina sex fiskar, Currys 10 och Crilles 14. Galet. Crille blev helgens fisherman.
Crille och Curry rensade återigen fisken. Jag kollade på. Därefter blev vi bjudna på en BRAKmiddag av Gunillas systrar och mamma.
Vilken jääädrans toppenhelg! Avslutade lördagen med badtunnebad hos familjen BÄRGlunds och somnade in i Anette och Uffes goa' säng.

3 kommentarer:

 1. Men vilka äkliga fiskar du kan ju inte lägga upp sånna bilder! Usch:D
  puss

  SvaraRadera
 2. Mee vilken härlig sommar du verkar ha. Kul o fiska :D

  SvaraRadera
 3. Mamma Längvik2009-07-22 11:14

  MEN - Crille fiskar ju i "fin-tröjan" från svärfar!!! GÖR man så i Norrland...??!? Hehehe....
  Ses snart, pusselipuss

  SvaraRadera