2010-04-15

5 av 24 grejer - check!

Min dag började och fortsatte konstigt/läskigt/dåligt.

Satt utanför domkyrkan och solade medan jag väntade på guiden som jag skulle träffa. Jag var lite osäker på hur han såg ut, men tänkte att han borde hitta mig på den folktomma platsen. Jag blundar och njuter av solen, när jag hör steg utanför kyrkan. Ser en välklädd man med portfölj och glasögon, som kollar mot mig. När han ser att jag kollar på honom vinkar han glatt och stannar upp. Jag samlar ihop mina grejer och går mot honom. Han möter mig. Jag sträcker fram handen, men här börjar det skumma...
Han sträcker fram båda armarna och kramar om mig. Jag hann tänka "oj, är vi så vänliga?" innan han börjar snusa i mitt öra. Jag trycker bort honom och måste se jäkligt chockad och oförstående ut. Det hela har bara pågått i kanske två sekunder. Han såg min chock och frågade:
- Förlåt, blev du arg?

Jag stammar osäkert fram "nej.." och frågar om det är honom som jag ska träffa, samtidigt som jag tittar ner mot hans portfölj. Jag förstår här att allt inte riktigt står rätt till med mannen och det hela blev väldigt läskigt med en gång. Han ser att jag tittar mot portföljen, och säger "ja, det är en portfölj". Vänta, vad frågade jag egentligen? Han frågade återigen om jag blev arg, och jag svarade nej och styrde mina snabba steg in mot kyrkan. Det enda jag tänkte var "jag vill komma härifrån, till ett ställe där det finns människor". Mannen följde efter mig, och när jag stannade i receptionsdisken gick han förbi mig och såg sig omkring. Skum!
Jag pratade snabbt med en herre, som sa att mannen jag skulle träffa snart kommer. Jag gick ut och ringde Crille med en gång och försökte fysiskt torka bort den äckliga känslan jag hade, då framför allt i mitt öra.
Jag såg inte mannen igen, och när den "rätta" kom ut kände jag mig med ens mycket tryggare.
Läskigt!


Efter lunch cyklade jag och Crille till Netonnet för att köpa min nya skärm till datorn. Det gick som det skulle, tills vi kopplade in den här hemma och skärmen var grön. Allt var grönt. Den blå bakgrundsfärgen var grön, de vita kanterna var gröna. Allt var grönt. Cyklade till Digital Inn och fick byta adapter, men den nya fungerade lika kasst. Det visade sig vara mitt grafikkort som var för gammalt. Tack och hej, leverpastej. Mental breakdown och fyra bortkastade timmar som jag kunde lagt på plugget...
Ska köpa en ny dator + skärm efter att PT-pengarna kommit i sommar!
Ikväll fick jag chansen att ta igen allt missat arbete och skrev fem texter samt redigerade dem i InDesign. Nu har jag bara 19 texter kvar att skriva, samt flera hundra bilder att redigera. Ljuset i tunneln är sjukt svagt just nu..


Familjen Berglund/Anderssons flyg imorgon blev inställt pga askmolnet, så de sitter i en bil på väg ner till oss nu. De är här runt 5 imorgon. Inte 17. 5. Det blir en bra helg!

Dags att sova!

(Torkar mig i örat lite till och ryser.)

3 kommentarer:

 1. Men gud vad läskigt!! Undra vem han var egentligen?
  Duktig du är med c-arbetet, Sanna. Hoppas man läsa boken sen? Puss

  SvaraRadera
 2. Mamma Längvik2010-04-16 08:31

  Brrrr... läskiga typer finns överallt! Teknikens under upphör aldrig att förvåna: är det inte det ena, så är det garanterat det andra.. The light will be stronger, love - I know! Löööööv jo, puss&kr@m

  SvaraRadera
 3. Men fan vad läskigt. Undrar vem han trodde att du var och vad det var för sjukt möte han hade. Tur att det fanns folk nära som du kunde prata med..
  Din bok kommer att bli gryyym babe. Men snälla du, arbeta inte ihjäl dig.
  Jäkla skit det där med skärmen. Lämnade du tillbaka den eller hur gjorde du? Puss

  SvaraRadera