2011-10-06

Tvivel.

Det är någonting som stör. Som ligger och gnager. Jag kan inte riktigt känna mig peppad inför morgondagens intervju, lördagens fotografering med Sportlife eller det projekt som kan komma att ge mig en skjuts karriärsmässigt.

Varför?

För att så fort jag tänker en positiv tanke, kommer tvivlet och trycker ner tanken.

"Är jag tillräckligt duktig?" "Vem är jag som kommer här och tror att jag kan klara av det här?" "Men skärp dig, det är bara i drömmarna det inträffar!"

Jag bestämde mig för att hoppa på en grej alldeles nyss. Glad, peppad och hoppfull gick jag ifrån datorn. En minut senare lommade jag tillbaka, sjönk ner i fåtöljen och kände mig som om hela världen skulle gå under.

Är jag tillräckligt duktig? Vem tror jag att jag är? Det är bara i drömmarna det inträffar.


Varför måste jag sätta sån press på mig själv? Kan jag inte bara inse att jag är nybörjare, att alla börjar från början och att lyckliga slut inte behöver vara ett prestationskrav, utan bara lite inspirerande?


Vem vet var jag är om ett halvår, fem år eller tio år framåt? Så länge jag mår bra, har fina människor runtomkring mig och gör det jag älskar. Och det här projektet kan vara ett steg på vägen.

Så ta dig i kragen, Sanna. Lyft upp dig. Våga ta chansen. Om det inte går som du trott har du ändå bara slängt lite pengar i bäcken, varit med om fina upplevelser och inte minst FÖRSÖKT. Och det är egentligen det enda som räknas.

Så det så.

3 kommentarer:

 1. Bara kör, Sanna! Varför skulle det inte gå bra? Och även om det, mot förmodan, inte gör det, so what? Alla är vi barn i början, och inte blir man bättre av att aldrig försöka.

  Miss Rihanna har en tatuering på framsidan av sin axel där det står: Never a failure, always a lesson. Fint, tycker jag - och smart :)

  SvaraRadera
 2. Mamma Längvik2011-10-07 09:16

  Du måste börja tro på att du KAN! Dessutom har du helt rätt i att "våga ta chansen".
  Framför allt HA ROLIGT när du testar dina gränser - utan att sätta press och ställa höga krav på dej själv. Du vet väl att "det ordnar sej" är ett bra mantra och "vad är det värsta som kan hända?" är en relevant fråga om du tvivlar...
  - Ta ut glädjen i förskott! Det enda som kan hända är att du varit glad i onödan.

  SvaraRadera
 3. Du är så sjukt duktig Sanna. Men som de kloka damerna tidigare skrivit, vad är det värsta som kan hända? På riktigt. Du skulle kunna tappa kameran så att den går sönder. Det är typ det värsta. Det är väl inte så farligt.

  Jag hejar på dig. Puss och kram

  SvaraRadera